>> CURRÍCULUM [CAT]

ARNAU TIÑENA RAMOS / ARQUITECTE  [59268-4 COAC]
NUA ARQUITECTURES. [WWW.NUAARQUITECTURES.COM]


>> ESTUDIS

-2011- Actualment cursant el Màster de recerca i Doctorat en Urbanisme a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Universitat Politècnica de Catalunya. ETSAB-UPC. Tutor de Tesina: Carles Llop.

-2010. Arquitectura superior a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya. ETSAB-UPC. 
Projecte final de carrera: KA-U. Estació intermodal a Udine. Dirigit per Mamen Domingo, Lluís Moya i Estanislao Roca. Qualificació: 10 M.H.


>>DOCÈNCIA


-2015. Professor convidat a la correcció final de 4rt curs de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura La Salle Tarragona, 2015, al curs dirigit per Ramon Valls.

-2014. Professor convidat a la correcció intermèdia de projectes del semestre de tardor de 2on curs del College of Architecture de la Texas A&M University, College Station, Texas, Estats Units.

-2013. Professor ajudant d'Urbanística V a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya. ETSAB-UPC. Professors: Estanislau Roca, Julián Galindo i Dani Mòdol.


>> OBRA CONSTRUIDA
  

-2014. Nou centre per al servei de distribució d'aliments a Camp Clar, Tarragona.
Premi Alejandro de la Sota en la IX Mostra d'Arquitectura de Tarragona - Biennal Alejandro de la Sota i premi Ex-Aequo en categoria d'edificis d'ús públic.

-2011-2013. Casa per al Pau i la Rocio a Botarell, Tarragona
Premi en la categoria d'Habitatge Unifamiliar de la VIII Mostra d'Arquitectura del Camp de Tarragona.


>> PROJECTES EN CURS


-2014- . Magatzem agrícola entre mitgeres. Benissanet, Tarragona. En procés.


-2014- . Transformació d'un mas en casa rural. Pont d'Armentera, Tarragona. En procés.

-2014- . Reforma i ampliació d'un habitatge a Benissanet. Tarragona. En procés.


-2013- . Rehabilitació de les façanes de l'església de la Trinitat, Tarragona. En procés.
  

>> RECONEIXEMENTS


[1er Premi]
-2015. Premi Alejandro de la Sota en la IX Mostra d'Arquitectura de Tarragona - Biennal Alejandro de la Sota i premi Ex-Aequo en categoria d'edificis d'ús públic pel Centre per al Servei de Distribució d'aliments a Camp Clar.  

[2onPremi]
- 2015. Concurs ‘La Muntanyeta’. Reforma i ampliació de l’antic institut de Bonavista per a fer el nou equipament de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona. Amb NAM Arquitectura.

[Projecte Finalista]
- 2014. 'Infraestructura orgànica per a viure' finalista en el Premi Solvia a la innovació en el disseny de l’habitatge. Concurs internacional Solvia - Banc Sabadell.


[2onPremi]
-2014. Concurs convocat per BIMSA, Barcelona d'infrastructures municipals SA, per la construcció d'un equipament per a joves i gent gran al solar "Transformadors" a l'eixample de Barcelona. Amb ZFA Architecture & Urban Lab.

[Seleccionat]
-2014. Seleccionat com a un dels estudis joves emergents de l'àrea Llevant i Nord de l'edició IV del programa arquia/próxima.

Jurat:Toni Riba Galí / Pere Buil y Stepien y barnó, 

[1er Premi]

-2013. Premi en la categoria d'Habitatge Unifamiliar de la VIII Mostra d'Arquitectura de Tarragona - Bienal Alejandro de la Sota per la Casa per al Pau i la Rocio a Botarell.

[Projecte Finalista]

-2013. Concurs Internacional Next Landmark de Floornature. Casa per al Pau i la Rocio a Botarell. Projecte Finalista.

[3er Premi]
-2013. Concurs per a la remodelació de la seu de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona[AEQT]


[1er Premi]
-2012. Premis AJAC 2012 en modalitat Projectes Final de Carrera. Concurs organitzat per l'Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya [AJAC]. 1er Premi. [AJAC]

[Projecte Finalista]
-2012. Concurs Càtedra Hispalyt. Centre de Visitants i millora d'accessos al conjunt històric de Sagunt. Amb Maria Rius Ruiz. Projecte Finalista. [Càtedra Hispalyt]

[Projecte Finalista]
-2011. Concurs de Projectes d'Arquitectura Pasajes de Arquitectura y Crítica i Iguzzini Illuminazione 2009-2011. Projecte Finalista, seleccionat per formar part de l'exposició itinerant per les escoles d'Arquitectura i els col.legis d'Arquitectes d'Espanya. [Pasajes-Iguzzini]

[Projecte Seleccionat]
-2011. Muestra de PFC de la Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo XI. Projecte seleccionat. [XI BEAU]

[2on Premi]
-2010. Concurs BIARCH de Projectes final de carrera. Concurs estatal organitzat pel Barcelona Institute of Architecture. 1er Finalista. [BIARCH]>> PRESENTACIONS I CONFERÈNCIES 

-2015. Conferència de clausura de curs a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura La Salle Tarragona. 2015.


-2015. Participació en el cicle de tertúlies ‘ENTRE L’AVUI I L’ARA, Arquitectes en trànsit’, organizat per AxA. Amb Ted’A, LAGULA i Jordi Adell. Moderador: Jaume Prat.

-2015. Participació en el Pechakucha Global Night vol.3 Tarragona. Disseny a la teva ciutat.

-2014. Conferència al cicle ponències de tardor del College of Architecture de la Texas A&M University, College Station, Texas, Estats Units.

-2014. Presentació del Projecte final de carrera KA-U Estació Intermodal a Udine a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Girona, Universitat de Girona, en el marc dels Premis AJAC 2012.


- 2014. Presentació i visita guiada de la Casa per al Pau i la Rocio a Botarell, Baix Camp en motiu del vermut d'obra organitzat per la demarcació de Tarragona del Col.legi d'arquitectes de Catalunya com a projecte premiat en la categoria d'Habitatge Unifamiliar de la VIII Mostra d'Arquitectura del Camp de Tarragona.

-2013. Presentació del Projecte final de carrera KA-U Estació Intermodal a Udine als alumnes del curs d'Urbanística V a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya. ETSAB-UPC.


>> PUBLICACIONS


-2014. Publicació del Projecte final de carrera al llibre dels premis AJAC 2012 publicat per l'AJAC, Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya.


-2013. Publicació de l'article Superposició d’estats, (Jujol, sense apuntador) a la vesrió digital de la revista Diagonal de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, ETSAB-UPC.

-2012.  Publicació del Concurs Centre de Visitants i millora d'accessos al conjunt històric de Sagunt de la Càtedra Hispalyt al recull de projectes premiats i finalistes editat per Conarquitectura edicions.


-2011. Reportatge al Diari de Tarragona sobre el Projecte Final de Carrera Ka-U Estació Intermodal a Udine.

-2011. Article a la revista "Informacions" de la Universitat Politècnica de Catalunya sobre el Projecte Final de Carrera Ka-U Estació Intermodal a Udine.

-2011. Publicació del Projecte final de carrera al recull PFC10 publicat per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona.

-2007-2008. Publicació del projecte realitzat a Projectes X al recull “Crònica DPA Bcn 2007-2008”, del curs coordinat per Eduard Bru i Mamen Domingo. Equipament+vivendes.


-2006. Publicació del projecte CAP I CUA realitzat a “Arquitectures reciclades” amb Josep Mª Vidal i Ivan López, al recull “Algunes propostes per a Hostalric”, del curs coordinat per Pilar Cós. Equipament+habitatges.


-2005-2006. Publicació del projecte realitzat a Projectes VI a la revista “Radiografies”, del curs coordinat per Gabriel Mora i Javier Sanjosé. Habitatge col.lectiu.


>> EXPOSICIONS

- 2015. Disseny i coordinació de la exposició de la Biennal Alejandro de la Sota, Mostra d’arquitectura de Tarragona. Col.legi d'Arquitectes de Catalunya, Tarragona.

-2014. Altres Pessebres. Exposició de la instal.lació "Recorreguts" al Col.legi d'Arquitectes de Catalunya. Barcelona

-2013. Exposició de la Casa per al Pau i la Rocio a Botarell a la seu de Tarragona del Col.legi d'Arquitectes de Catalunya, en el marc del premi en la categoria d'Habitatge Unifamiliar de la VIII Mostra d'Arquitectura del Camp de Tarragona. Premio Fundación Alejandro de la Sota.

-2013. Exposició del Projecte Final de Carrera Ka-U Estació Intermodal a Estambul en el workshop 'Thinking the Edge: water and culture', com a guanyador dels premis AJAC 2012 en Categoria PFC.


-2012. Exposició itinerant del Projecte Final de Carrera Ka-U Estació Intermodal als col.legis d'Arquitectes d'Espanya, en el marc del concurs de PFC Pasajes-Iguzzini.

-2012. Exposició del Projecte Final de Carrera Ka-U Estació Intermodal al Col.legi d'Arquitectes de Catalunya, Barcelona, en el marc  del concurs AJAC 2012 (Associació de Joves Arquitectes de Catalunya) al millor Projecte final de carrera.-2011. Exposició del projecte final de carrera Ka-U Estació Intermodal al Col.legi d'Arquitectes de Catalunya, Barcelona, en el marc  del concurs BIARCH (Barcelona Institute of Architecture) al millor Projecte final de carrera.

-2009. Exposició del projecte realitzat al workshop a Udine a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona.

-2005-2006. Muntatge de l'exposició i exposició del projecte CAP I CUA, amb Josep Mª Vidal i Ivan López, a l'exposició "Algunes propostes per a Hostalric, mesurar i reciclar" a l'Auditori Municipal de l'Ajuntament d'Hostalric.>> CURSOS I SEMINARIS


-2013. Curs de Coordinació de seguretat i salut en obres. Escola Sert.. COAC.

-2011. Curs Inspecció i Diagnosi d'Edificis: ite's. Escola Sert. COAC.

-2011. Curs de 3D Studio V-Ray. Escola Sert. COAC.

-2010. Seminari “Diàlegs a la Cúpula” amb Rafael Moneo, Emilio Tuñón i Luis Mansilla. Organitzat pel Museu Nacional d’Art de Catalunya i la Sociedad Estatal de Conmemoraciones Culturales.

-2010.Congrés internacional Cerdà Post-metròpolis. El govern de les regions metroplitanes al segle XXI, organitzat pel CCCB i l'ajuntament de Barcelona.

-2008-2009. Intercanvi de mobilitat internacional a la Universitat de Ljubljana, Eslovènia. (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo), de nou mesos, amb beca otorgada per la Universitat Politècnica de Catalunya.

-2008-2009. Workshop a Udine, Itàlia. Coordinat per les facultats d’arquitectura de Ljubljana, Eslovènia, (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo) i de Trieste, Itàlia, (Universitá degli studi di Trieste, Facoltá di architettura), sobre el futur urbanístic de l’àrea ferroviària propera a l’antiga  fàbrica siderúrgica SAFAU actualment abandonada. Dirigit per Voltej Ravnikar i Marusha Zorec. Qualificació: 10 M.H.